Logo Smeg

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ SMEG

11/05/2017

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού - και το μαγείρεμα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε εδώ στη Smeg. Το πάθος για το μαγείρεμα αξίζει μια εξαιρετική κουζίνα που θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα προσθέτοντας ταυτόχρονα χαρακτήρα και στυλ στο σπίτι σας.

Η συλλογή μας είναι βραβευμένη, και πρόσφατα αναγνωρισμένη από τα Red Dot Design, χάρη στη σταθερή ποιότητα, τη σχεδίαση και την τεχνολογία της Smeg. Βασισμένοι σε αυτά δημιουργήσαμε έναν οδηγό αγοράς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη κουζίνα για τις ανάγκες σας! Ανεξάρτητα από το αν δημιουγείτε μια κουζίνα από την αρχή ή αντικαθιστάτε μια παλιά, ο οδηγός αυτός θα απλοποιήσει τη διαδικασία αγοράς, κατευθυνόμενος ανάμεσα από τις διάφορες σειρές, τα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που διαθέτει η Smeg.

Τύπος

Αέριο, ηλεκτρικό ή και τα δύο; Το πρώτο βήμα για να βρείτε την ιδανική κουζίνα αρχίζει με την επιλογή του τύπου. Στην Ελλάδα, πολλοί προτιμούν μια κουζίνα με ηλεκτρικό φούρνο καθώς η θερμότητα ελέγχεται ευκολότερα, και ειδικότερα σε ένα φούρνο Smeg ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία Circulaire. Επιτρέπει επίσης και το μαγείρεμα με διαφορτικές λειτουργίες, όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον επιθυμητό συνδυασμό θερμότητας από πάνω, κάτω, το γκριλ και τον ανεμιστήρα. Ακόμα και για εκείνους οι οποίοι θέλουν μαγείρεμα σε φούρνο αερίου, παρέχουμε τις αντίστοιχες κουζίνες αερίου, οι οποίες έχουν διαβαθμισμένη θερμοκρασία για απόλυτη ευελιξία.

Μόλις επιλεγεί ο τύπος του φούρνου, έρχεται η σειρά της εστίας. Μερικοί λάτρεις της κουζίνας προτιμούν να μαγειρεύουν με αέριο όπου η άμεση θερμότητα είναι ιδανική ακόμα και για την ασιατική κουζίνα. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τεχνολογία της επαγωγής την καθιστούν τώρα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, λόγω της ακαριαίας θερμότητας, του ελεγχόμενου σιγανού βρασμού και της ασφάλειας που παρέχει στο ακούσιο άγγιγμα.

Η επιλογή είναι δική σας! Συνδυάστε μια εστία αερίου με ηλεκτρικό φούρνο όπως η εντυπωσιακή OPERA A3-7 120cm, επιλέξτε τα όλα ηλεκτρικά με παραδοσιακό στυλ όπως στην όμορφη VICTORIA TR4110 110cm ή απολαύστε μια πλήρη επιλογή αερίου με μια σύγχρονη επιλογή παραδοσιακού μαγειρέματος

Χώρος, διάσταση και τοποθέτηση

Η επιλογή μιας συσκευής η οποία θα ταιριάζει άνετα στην κουζίνα σας είναι ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε. Είτε είναι ανεξάρτητη είτε μεταξύ επίπλων, έχουμε μοντέλα που ξεκινούν με μικρή χωρητικότητα 35 λίτρων (πλάτους 60 εκατοστών) έως την πολύ μεγάλη των 115 λίτρων (πλάτους από 90 έως 150 εκατοστών - τα μεγαλύτερα στην αγορά), πολλά από τα οποία έχουν φινιρισμένα πλαϊνά για πλήρη ευελιξία τοποθέτησης. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, τότε ίσως ένα μοντέλο όπως η VICTORIA TR62P 60cm είναι για εσάς, καθώς ταιριάζει άνετα σε μικρότερους χώρους. Ωστόσο, αν έχετε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, τότε ίσως να προτιμούσατε μια μεγάλη συσκευή όπως η εντυπωσιακή A5-8 με εστία αερίου.

Διάταξη φούρνων

Το μέγεθος της κουζίνας προσδιορίζει και τις επιλογές διάταξης των φούρνων και αξίζει να δοθεί αρκετή σημασία. Για παράδειγμα οι κουζίνες των 90 εκατοστών είναι διαθέσιμες όχι μόνο σε διάφορες αισθητικές γραμμές αλλά και με διάταξη μονού, διπλού ή τριπλού φούρνου. Για όσους αγαπούν την ευελιξία ενός εξειδιεκυμένου θαλάμου ειδικά για γκριλ, η κουζίνα ΤR93BL είναι μια πολύ καλή επιλογή, δίνοντας απόλυτη ευελιξία με χρήση τριών φούρνων. Ωστόσο, αν προτιμάτε δύο μεγαλύτερες κοιλότητες, τότε οι κουζίνες με διπλό φούρνο, A5-8 και η A3-7, μπορεί να είναι οι καλύτερες επιλογές. Κοιτάζοντας όλες τις συλλογές, η Smeg προσφέρει ευρεία επιλογή από μία έως τέσσερις κοιλότητες, επιτρέποντάς την διαμόρφωση της τέλειας διάταξης για τις εκάστοτε ανάγκες μαγειρέματος.

Στυλ

Το ιταλικό στιλ και η λεπτομέρεια στη σχεδίαση βρίσκονται στο επίκεντρο της Smeg, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συλλογές των κουζινών διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων και στυλ - βιομηχανικό, παραδοσιακό ή έντονο. Με 13 χρώματα - από το παστέλ πράσινο έως το φωτεινό κίτρινο - το ανοξείδωτο ατσάλι και το στιλπνό μαύρο, σίγουρα υπάρχει μια κουζίνα Smeg που ταιριάζει στην κουζίνα σας.

Αν ψάχνετε για σύγχρονο ντιζάιν με professional look, δείτε ένα από τα μοντέλα της σειράς Master, όπως το B9GMXI9. Εάν μια παραδοσιακή κουζίνα είναι περισσότερο του γούστου σας, η εμβληματική σειρά 'Victoria' (εμπνευσμένη από την πρώτη συλλογή Elsabeth το 1948) προσδίδει καρδιά και ψυχή στο χώρο. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το μοντέλο TR93, το οποίο διαθέτει κύριο φούρνο 68 λίτρων, δευτερεύοντα φούρνο γκριλ και αερόθερμο φούρνο 9 επιπέδων, ιδανικό για το μαγείρεμα πολλαπλών φαγητών ταυτόχρονα.

Ευκολία καθαρισμού

Το να αγοράσεις μια όμορφη συσκευή είναι σημαντικό, αλλά και η συντήρησή της δεν πρέπει να είναι δύσκολη. Με την Smeg δεν χρειάζεται να είναι.

Όλη η συλλογή των κουζινών Smeg έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να εξασφαλίσει ότι ο καθαρισμός είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος και απλός. To EasyClean σμάλτο στην κοιλότητα των φούρνων δεν επιτρέπει στην καθημερινή  βρωμιά να κολλήσει, ωστόσο αν αυτό συμβεί, η τεχνολογία καθαρισμού VaporClean με τη δύναμη του ατμού και σημαντική εξοικονόμηση εργασίας είναι διαθέσιμη σε όλες τις σειρές. Ο ατμός δημιουργείται με ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα το οποίο θερμαίνει μια μικρή ποσότητα νερού μέσα στην κοιλότητα, ώστε να μαλακώσει τη βρωμιά, καθιστώντας πολύ πιο γρήγορη την αφαίρεση των καταλοίπων. 

Απορροφητήρες και πλάτες

Κάθε σειρά κουζίνας που προσφέρεται από τη Smeg μπορεί να συνδυαστεί με αντίστοιχο απορροφητήρα και πλάτη. Οι πλάτες διατίθενται σε χρώμα ή ανοξείδωτο και είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στα πλακάκια, βελτιώνοντας την υγιεινή, καθώς δεν υπάρχουν αρμοί όπου μαζεύονται ακαθαρσίες και ρύποι. Όσο αφορά την επιλογή του απορροφητήρα, η Smeg παρέχει διάφορες επιλογές και αισθητικές για να ταιριάζουν με την κουζίνα σας. Είτε πρόκειται για τοίχου, εντοιχιζόμενο, νησίδας ή ρετρό στυλ 50s, υπάρχει ένα μοντέλο που ταιριάζει.

Επιπλέον

Είτε είστε ένας εξαίρετος μάγειρας ή ένας εκκολαπτόμενος αρτοποιός, υπάρχουν πολλά πρόσθετα αξεσουάρ διαθέσιμα για να βελτιώσετε την μαγειρική εμπειρία. Για παράδειγμα, η πλάκα Teppanyaki TPKTR9 για κουζίνες Opera είναι ειδικά σχεδιασμένη για εξωτικά πιάτα που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Ένα ειδικό εξάρτημα για pizza από κεραμικό υλικό για τη βάση του φούρνου, επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν αυθεντική ιταλική pizza μέσα σε λίγα λεπτά.

Παρουσιάζοντας την Portofino

Για έντονη προσωπικότητα επιλέξτε την Ιταλική Ριβιέρα η οποία ενέπνευσε την σειρά Portofino. Αυτές οι χρωματιστές κουζίνες, όπως η CPF9GPYW σε ζωντανό κίτρινο, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν μια δήλωση στην κουζίνα σας και χάρη στις εναρμονισμένες πλευρές, μπορείτε να επιλέξετε να τις τοποθετήσετε ελεύθερες ή μεταξύ των επίπλων σας. Παράλληλα με τα χρώματα, η σειρά Portofino αποτελεί και την πιο εξελιγμένη κουζίνα της Smeg. Η κοιλότητα των 126 λίτρων έχει τρεις ανεμιστήρες και πέντε επίπεδα μαγειρέματος. Διαθέτουν οθόνη LCD, 12 λειτουργίες και 20 αυτόματα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του πυρολυτικού καθαρισμού.

Τώρα που έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή μας και επιλέξτε την καλύτερη κουζίνα Smeg για εσάς!