Logo Smeg

BROWNIES ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ME ΠΟΛΤΟ ΦΡΟΥΤΩΝ

Χρόνος προετοιμασίας: -

Cultura gastronomica: -

Συνταγή για: 12 μερίδες

Περιπλοκότητα:

Επιδόρπια

Συνταγή της Smeg

Κύρια συστατικά : μήλα , καρότα , φράουλες , κρέμα γάλακτος , μέλι , αυγά , τζίντζερ , έλαιο καρύδας , σιρόπι σφενδάμου , κακάο

Συστατικά

Για το χυμό:

5 φράουλες (170 γραμμάρια), χωρίς το πράσινο μέρος • 3 μεσαία καρότα (230 γραμμάρια), κόψτε τις άκρες, αποφλοιώστε ή πλύντε τα καλά • 20 γραμμάρια τζίντζερ, αποφλοιωμένο • 2 κόκκινα μήλα (500 γραμμάρια)

Για τα brownies:

• 1 1/2 φλιτζάνι (180g) πολτό καρότο-τζίντζερ-μήλο • 2 μεγάλα αυγά • 1/2 φλιτζάνι (95g) λιωμένο λάδι καρύδας • 1/4 φλιτζάνι (70g) μέλι • 1/4 φλιτζάνι (70g) σιρόπι σφενδάμου • κακάο 3/4 φλυτζανιού (80g) • 1 κουταλιά της σούπας (10g) baking powder • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 3 κουταλιές της σούπας (18g) αλεύρι καρύδας

Για την κρέμα φράουλας:

1 κούπα (250ml) κρέμα γάλακτος • 2 κουταλιές της σούπας πολτός φράουλας • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χυμό:

Στον αποχυμωτή της Smeg εξοπλισμένο με το λεπτό σουρωτήρι, εξάγετε το χυμό από τις φράουλες. Βάλτε τον πολτό φράουλας σε ένα μικρό κύπελλο και αφήστε το στην άκρη.

Εξάγετε το χυμό από τα καρότα, το τζίντζερ και τα μήλα με αυτή τη σειρά. Ανακατέψτε το χυμό, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε τα στο ψυγείο.

Βάλτε 1 1/2 φλιτζάνι (180g) από τον πολτό καρότο-τζίντζερ-μήλο σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε καλά.

Για τα brownies:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλυψτε ένα ταψί 20x20 εκ. με αλουμινόχαρτο. Αλείψτε ελαφρά τη βάση και τις πλευρές με λάδι καρύδας ή βούτυρο.

Προσθέστε τα παρακάτω στο μπολ του μίξερ της Smeg εφοδιασμένο με το εξάρτημα χτυπήματος: τον πολτό από το καρότο-πιπερόριζα-μήλο, αυγά, λάδι καρύδας, μέλι και σιρόπι σφενδάμου. Ανακατέψτε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν περίπου 1 λεπτό.

Σε ένα χωριστό μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέστε το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι καρύδας. Ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε τα συστατικά στο μίγμα που υπάρχει στο μίξερ και ανακατέψτε πάλι με μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν καλά, περίπου 1-2 λεπτά.

Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν τοποθετηθεί στο κέντρο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε τετράγωνα.

Εν τω μεταξύ, καθαρίστε το μπολ του μίξερ Smeg και το εξάρτημα χτυπήματος. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ εξοπλισμένο με το εξάρτημα χτυπήματος. Ανακατέψτε στο 4 για 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ταχύτητα στο 10. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό της φράουλας και το σιρόπι σφενδάμου και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές.

Σερβίρετε τα brownies με την κτυπημένη κρέμα φράουλας, μια φέτα φρέσκιας φράουλας αν θέλετε και τον χυμό.

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται

SJF01BLEU | Smeg GR

SJF01BLEU Αποχυμωτής