Logo Smeg

ΨΗΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 4 μερίδες

Περιπλοκότητα:

Δεύτερο πιάτο

Συνταγή της Smeg

Autore:

Κύρια συστατικά : μοσχάρι

Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι ψητό

Διάφορα αρωματικά χόρτα (περίπου 150 γραμμάρια από: θυμάρι, μαντζουράνα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικά φύλλα δάφνης)

2 κιλά θαλασσινό αλάτι χονδρό

Λάδι, αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας έτσι ώστε να διατηρηθεί το σχήμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

2. Στη συνέχεια με ένα πινέλο περνάμε με λάδι  την επιφάνεια του κρέατος και αλατοπιπερώνουμε.  3.Πλένουμε τα αρωματικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (εκτός από τα φύλλα δάφνης) και τα ανακατεύουμε με το χοντρό αλάτι.

4.Πασπαλίζουμε την βάση ενός ταψιού με μια στρώση από το αρωματισμένο αλάτι. Και τοποθετούμε το κρέας πάνω της.

5. Καλύπτουμε το κρέας με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα αλατιού ,που το έχουμε βρέξει λίγο για να κολάει πάνω του και να δημιουργήσει μια χοντρή στρώση όπου θα έχει καλύψει όλο το κρέας.

6.Τοποθετουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. (με αυτό το χρόνο ψησίματος το κρέας παραμένει ζουμερό άλλα έχει αίμα) Αν το προτιμάτε να μην είναι κόκκινο μέσα, μαγειρέψτε το κρέας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου)

7.Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και «σπάμε» το αλάτι γύρο από το κρέας.

8.Κόβουμε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.