Logo Smeg

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ελιές

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά + 4 ώρες μαρινάρισμα

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 4/5 άτομα

Περιπλοκότητα:

Δεύτερο πιάτο

Συνταγή της Smeg

Κύρια συστατικά : κοτόπουλο , πορτοκάλια

Συστατικά

1 κοτόπουλο

Χυμό από 3 πορτοκάλια

1 πορτοκάλι κομμένο σε στρογγυλές φέτες

Δενδρολίβανο 

60 γρ. μαύρες ελιές 

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το μαρινάρουμε  για τουλάχιστον 4 ώρες με το χυμό από 2 πορτοκάλια, μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ενισχύοντας τη γεύση με μια πρέζα αλάτι, μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το χυμό από το τρίτο πορτοκάλι.

3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° για περίπου 50 λεπτά, γυρνώντας συχνά τα κομμάτια κοτόπουλου.  4.Περίπου στα 30΄ προσθέτουμε τις ελιές και τις φέτες  πορτοκαλιού..

5.Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ελιές ,τις φέτες πορτοκαλιού και το περιχύνουμε με το ζουμί.