Logo Smeg

Μοσχαράκι ψητό με πατάτες και μανιτάρια

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 6/8 άτομα

Περιπλοκότητα:

Δεύτερο πιάτο

Συνταγή της Smeg

Κύρια συστατικά : φέτα από μπούτι

Συστατικά

1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας από μπούτι

1 kg περίπου

3 μέτρια μανιτάρια

3 μέτριες πατάτες

30 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Μαϊντανός

Λευκό κρασί

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Affettare i porcini dopo averli mondati e lavati, pelare le patate e ridurle a cubetti.Cuocere a vapore per 5 minuti le patate, in una padella rosolare a fuoco vivace i funghi con uno spicchio di aglio e olio, dopo pochi minuti unire le patate amalgamare ed insaporire con sale e pepe.Battere leggermente la fetta di vitello con un batticarne, proteggendola con un foglio di pellicola, insaporirla con sale e pepe e farcire con i funghi e le patate, cospargere con il grana e arrotolare, fermandola con alcuni giri di spago.Mettere l'arrosto in una pirofila spennellarlo abbondantemente con olio e un poco di sale e pepe, passare in forno a 180° per 80/90 minuti.Giralo di tanto in tanto nei primi minuti in modo che si rosoli uniformemente, bagnare con vino bianco .

1. Κόβουμε τα μανιτάρια, αφού έχουν καθαριστεί και πλυθεί

2. Ξεφλουδίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους

3. Τις ψήνουμε στον ατμό για 5 λεπτά.

4. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι, με μια σκελίδα σκόρδο

5. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφριά αλατοπιπερόνοντας.

6. Κοπανάμε το κρέας με σφυρί κρέατος (ματσόλα), προστατεύοντάς το με ένα κομμάτι μεμβράνης.

7. Το καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες.

8. Πασπαλίζουμε με τυρί και το τυλίγουμε σε  ρολό δένοντας το με σπάγκο.

9. Βάζουμε το ψητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος  που το έχουμε αλείψει με λάδι και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλάτι και πιπέρι.

10. Βάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για  80 – 90 λεπτά και το γυρίζουμε κάθε τόσο ώστε να ροδοκοκκινίσει και να κάνει κρούστα γύρω- γύρω.

11. Το περιχύνουμε με λευκό κρασί.

12. Στα μισά του μαγειρέματος  το περιχύνουμε κάθε τόσο με τη σάλτσα που έχει δημιουργήσει και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι το τέλος του ψησίματος.

13. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Συνοδεύεται με βουτυρωμένο σπανάκι.