Logo Smeg

Saltimbocca α λα Ρομάνα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 4 μερίδες

Περιπλοκότητα:

Δεύτερο πιάτο

Συνταγή της Smeg

Κύρια συστατικά : μοσχάρι , ζαμπόν

Συστατικά

8 μικρές φέτες (400γρ περίπου) μοσχαρίσιου κρέατος

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

100γρ προσούτο

8 φύλλα φασκόμηλου

30γρ βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αφαιρούμε το λίπος από τις φέτες του κρέατος, τις χτυπάμε ελαφρά με ματσόλα (σφυρί κρέατος) και τις αλευρώνουμε.

2.Βάζουμε σε κάθε φέτα μισό προσούτο και ένα φύλο από φασκόμηλο, στερεώνοντας τα με μια οδοντογλυφίδα. 3.Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι και τοποθετούμε τις  φέτες μας με το ζαμπόν προς τα κάτω.

4. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και τις δύο πλευρές, αλατίζοντας λίγο την εξωτερική πλευρά(το ζαμπόν είναι ήδη αλμυρό)  προσθέτουμε  πιπέρι και περιχύνουμε με το λευκό κρασί .

5.Μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.

6.Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας το με λαχανικά (σπανάκι βουτυρωμένο).