Logo Smeg

FONDUE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Χρόνος προετοιμασίας: -

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 8 άτομα

Περιπλοκότητα:

Ορεκτικά

Συνταγή της Smeg

Κύρια συστατικά : κολοκύθα

Συστατικά

Συστατικά για κράκερ

150 γραμμάρια αλεύρι για ζυμαρικά τύπου 00 • 150 γραμμάρια σκληρό αλεύρι • 7 γρ. μαγιά • 1 πρέζα αλάτι • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο • 10 ml ελαιόλαδο • 150ml νερό ζεστό • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο.

Συστατικά για Fondue κολοκύθας

1 μεγάλη κολοκύθα (χωρίς τους σπόρους) • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο • 1 πρέζα κανέλα • 6 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο • 500ml λευκό κρασί • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο • 300ml κρέμα γάλακτος • 400g τυρί γκρουγιέρ, τριμμένο • 400g τυρί τσένταρ, τριμμένο • 1 πρέζα αλάτι • 1 πρέζα πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να ξεκινήσετε με την κολοκύθα, πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Τοποθετήστε την στο φούρνο με το κέλυφος για 30 λεπτά στους 180°C στον αέρα.

Για να φτιάξετε τη ζύμη των κράκερ, βάλτε τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, το θυμάρι, το λάδι και λίγο από το νερό σε ένα μπολ ανάμειξης.

Αναμείξτε είτε με το μίξερ είτε με το χέρι. Προσθέστε σταδιακά το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα συστατικά. Μπορεί να μην χρειαστείτε όλο το νερό.

Ζυμώστε, χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης για 5 λεπτά στην 2η ταχύτητα ή με το χέρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.

Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα στην ειδική λειτουργία για το φούσκωμα της ζύμης στο φούρνο Smeg ή σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 280°C και τοποθετήστε την κεραμική επιφάνεια ψησίματος για pizza για να προθερμανθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Για να συνεχίσετε με τα κράκερς, διαιρέστε τη ζύμη σε 8 μπάλες. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη και ανοίγοντάς τη ζύμη με το χέρι, δημιουργήστε στρογγυλά ή ωοειδή επίπεδα ψωμιά. Αφήστε να ξεκουραστεί για δεύτερη φορά για άλλα 30 λεπτά.

Σε ένα μικρό κύπελλο ανακατέψτε το αλεύρι καλαμποκιού με λίγο κρασί για να κάνετε μια πάστα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με το σκόρδο και τα τυριά. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.

Ρίξτε στην κατσαρόλα την πάστα κρέμας καλαμποκιού και το αλεύρι καλαμποκιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετήστε τα κράκερς κατευθείαν στην ειδική  κεραμική επιφάνεια ψησίματος για pizza. Αφήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, γυρίστε τα.

Τέλος, ρίξτε το μίγμα fondue στην κολοκύθα και σερβίρετε με τα κράκερς.

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται

SF6922XPZE1 | Smeg GR

SF6922XPZE1 Φούρνος

Λειτουργία Pizza Λειτουργία Pizza