Logo Smeg

FETTUCCINE ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Χρόνος προετοιμασίας:

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: -

Περιπλοκότητα:

Μίξερ

Συνταγή της Smeg

Autore: Smeg Συνταγή

Κύρια συστατικά : αυγά , αλεύρι χωρίς γλουτένη

Συστατικά

400g αλεύρι χωρίς γλουτένη για ζυμαρικά

5 μεγάλα αυγά

2 πρέζες αλάτι

Νερό, αν χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδέστε το γάντζο ζύμης στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατέψτε στην 1η ταχύτητα έως ότου η ζύμη γίνει ομογενής και συγκεντρωθεί σε μια σφαίρα. Ελέγξτε τη συνεκτικότητα της ζύμης με το δάχτυλό σας. Εάν αφήνει αποτύπωμα (όπως σε ένα ώριμο ροδάκινο) και δεν κολλάει στο δάχτυλό σας, είναι έτοιμη. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, ζυμώστε ξανά στο μίξερ και προσθέστε σταδιακά λίγο περισσότερο αλεύρι.

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προσθέστε το εξάρτημα pasta roller στο μίξερ. Διαχωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και διαμορφώστε τα σε επίπεδα ορθογώνια. Αλευρώστε αρκετά το επάνω και το κάτω μέρος. Περάστε ένα ένα τα κομμάτια μέσα από το μηχάνημα στην ταχύτητα 1 στο επίπεδο 0. Διπλώστε τα δύο άκρα προς το κέντρο. Περάστε ξανά τη ζύμη και κάθε φορά να μειώνετε το πάχος κατά 1 επίπεδο, ωσότου φτάσετε σταδιακά στο 3. Αλευρώστε καλά ένα μεγάλο χώρο εργασίας και βάλτε τα φύλλα των ζυμαρικών που δημιουργείτε επάνω. Αφήστε τα να στεγνώσουν για 15 λεπτά.

Προσθέστε το εξάρτημα για fettuccine. Περάστε κάθε φύλλο ζυμαρικών μέσα από τον κόπτη. Κρατήστε τα fettuccine αλευρωμένα ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Γεμίστε ένα μεγάλο σκεύος με νερό και βράστε το. Προσθέστε αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα fettuccine. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Στραγγίζετε και σερβίρετε με τη σάλτσα της επιλογής σας και πασπαλίστε πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano.

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται

SMPC01 | Smeg GR

SMPC01 Pasta roller