Logo Smeg

NIDI DI RONDINE (Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΟΥ)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Cultura gastronomica: Ιταλική

Συνταγή για: 20 φωλιές

Περιπλοκότητα:

Μίξερ

Συνταγή της Smeg

Autore: Smeg Συνταγή

Κύρια συστατικά : αλεύρι , parmigiano reggiano , μανιτάρια , μπεσαμέλ , τυρί Emmentaler

Συστατικά

200g αλεύρι τύπου 00

2 αυγά

Μπεσαμέλ

150g μανιτάρια Champignon

140g ψημένο ζαμπόν

140g φέτες τυριού Emmentaler

50g τριμμένο Parmigiano Reggiano

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάστε τη ζύμη με αλεύρι και αυγά, μην χρησιμοποιήσετε όμως ολόκληρη την ποσότητα αλευριού.

Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Καθαρίστε τα μανιτάρια, βγάλτε τη βάση τους και κόψτε τα.

Μην πλένετε τα μανιτάρια, αλλιώς απορροφούν το νερό και χάνουν τη γεύση. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα υγρό πανί.

Τεντώστε τη ζύμη μέχρι να πάρει ορθογώνιο σχήμα πάχους 1-2 mm. Μετακινήστε τη ζύμη σε λαδόκολλα.

Απλώστε τη Béchamel αφήνοντας 2 εκ από τα άκρα.

Ρϊξετ το ζαμπόν, τα μανιτάρια, το Emmentaler και το Parmigiano. Μη χρησιμοποιείτε ολόκληρη την αναφερόμενη ποσότητα του Parmigiano. Βρέξτε λίγο τις άκρες της ζύμης έτσι ώστε να γίνει κολλώδης.

Αλατίζουμε ελαφρά και τυλίξτε τη ζύμη.

Αφήστε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια κόψετε τα.

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί φούρνου και βάλτε από πάνω μπεσαμέλ και Parmigiano.

Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, π.ανω κάτω αντίσταση, για 40 λεπτά.